Donatorionline oglindit în presa cotidiană

Donatorionline oglindit în presa cotidiană
media

Mai 2010
http://citynews.ro/eveniment-29/s-lansat-donatorionline-site-ul-donatorilor-de-sange-82754
(Site-ul a apărut ca o necesitate în România, lucru subliniat şi de primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, care s-a înscris deja ca donator, cu grupa de sânge B3, RH pozitiv.)

Mai 2010
http://marapopa.blogspot.com/2010/05/site-pentru-cei-ce-vor-sa-doneze-sange.html
( “Un site unde se pot înscrie, gratuit, cu date de contact, cei care vor să doneze sânge a fost lansat, marţi, la Bistriţa, de pe aceeaşi pagină de internet putând fi obţinute informaţii despre medici şi spitale cu calificative date de utilizatori pe baza experienţelor prin care au trecut.”)

Ianuarie 2011
http://www.romania-actualitati.ro/sange_pentru_tata-24928
( Sânge pentru tata)

Ianuarie 2011
https://adevarul.ro/locale/bistrita/donatorionlinero-site-ul-menit-salveze-vieti-1_50acfd457c42d5a6638d3648/index.html
( Ideea site-ului aparţine unui bistriţean, Titus Banc, care s-a confruntat el însuşi cu o nevoie disperată de a face rost de sânge pentru a-şi salva tatăl, dar abia după numeroase telefoane a reuşit să găsească pe cineva care să-l ajute. „Sunt la volan. Conduc cu 200 km /h. Acum 35 de minute m-au sunat de la spital, din Cluj, să îmi spună că dacă nu fac rost de sânge pentru tatăl meu în 50 de minute, acesta nu va mai putea trăi. Îmi e frică să nu fac vreun accident şi sunt în mijlocul oraşului Dej. Pe bancheta din spate am o ladă frigorifică în care sunt două unităţi de sânge. Ştiu că tata are nevoie de el şi trebuie să ajung întreg pîna la Cluj”, aşa începe Titus Banc, iniţiatorul site-ului, cuvântul înainte pe site-ul www.donatorionline.ro.)

Ianuarie 2011
https://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/site-uri-salveaza-vieti-1_50ad6d3f7c42d5a66394efa0/index.html
( La opt luni de la lansarea site-ului, iniţiatorul său ştie că există peste 20 de persoane care au apelat la această bază de date. Este vorba despre persoane care, după ce au fost ajutate de donatorii înscrişi, au trimis un mesaj sau au dat un telefon de mulţumire, însă este posibil ca cei care au apelat la site să fie mai mulţi. „Ultimul caz de care ştiu este al unei fetiţe de şase luni, care avea nevoie de sânge. M-a sunat o prietenă să mă întrebe adresa exactă a site-ului pentru a putea căuta donatori”, povesteşte Titus Banc. În final, donatorul găsit pe site i-a salvat micuţei viaţa.  Emilia Bidică este una dintre persoanele care s-au înscris pe site şi au fost contactate pentru a dona sânge. „Când am aflat de acest site, nu am ezitat să mă înscriu, mai ales că am o grupă de sânge mai rar întâlnită, B3 negativ. În urmă cu vreo lună am fost contactată de cineva pentru sânge. Am urcat în maşină şi am plecat să donez fără nicio problemă”, povesteşte învăţătoarea de 38 de ani din Năsăud.  Aceasta a ajutat un bătrân care era internat la Târgu-Mureş cu leucemie în fază avansată. Un alt utilizator a apelat la site în ambele ipostaze. „Eu sunt un donator obişnuit la Centrul de Recoltare, iar când am aflat despre site m-am înscris şi acolo. Am o grupă de sânge mai rară şi de aceea m-am înscris. Am fost şi eu contactat de cineva care avea nevoie de ajutor, prin luna octombrie. De asemenea, am avut nevoie de sânge pentru unchiul meu şi am apelat la site”, povesteşte Răzvan Câtu, consultant la o firmă. )

Ianuarie 2011

https://semneletimpului.ro/sanatate/site-uri-care-salveaza-vieti.html
(“….. Ultimul caz de care ştiu este al unei fetiţe de 6 luni, care avea nevoie de sânge. M-a sunat o prietenă să mă întrebe adresa exactă a site-ului, pentru a putea căuta donatori”, a mărturisit fondatorul site-ului. „În final, donatorul găsit pe site i-a salvat micuţei viaţa.…”)

Martie 2011
https://proiectromania.wordpress.com/2011/03/29/si-tu-poti-salva-vieti-httpwww-donatorionline-ro/
( “din dorinţa de a-i arăta utilitatea şi importanţa. Dacă sistemul face totul ca să nu ne ajute, atunci este timpul să ne ajutam singuri. De noi toţi poate depinde în orice moment salvarea unei vieţi.
Atunci când este dificil să găseşti pentru persoana iubită  un donator cu o grupă de sânge rară, situaţia este şi mai disperată. De ceva vreme mai ai un aliat, un site extrem de util, menit să fie o ultimă salvare pentru cei care au nevoie de transfuzii de sânge (în special grupele rare).”

Februarie 2012
https://stirileprotv.ro/stiri/ardeal/zeci-de-vieti-salvate-prin-ztransfuzii-online-lupta-impotriva-lacunelor-din-sistem-functioneaza.html
(Peste 500 de oameni din 20 de judeţe sunt înscrişi ca donatori şi zeci de persoane au apelat până acum la serviciile donatorilor. Pentru ca sistemul să funcţioneze cât mai bine, cei care se înscriu pe site îşi introduc grupa de sânge, RH-ul şi datele de contact, adica telefon şi e-mail. Sistemul de funcţionare a site-ului este foarte simplu, atât pentru cei care se înscriu, cât şi pentru cei care au nevoie de ajutor. „Se poate accesa de oriunde când primeşti o veste proastă… că ai nevoie de sânge. Are un motor de căutare si poţi căuta în funcţie de grupa de sânge, RH şi localitate. Ai rezultatul pe loc, e şi numărul de telefon”)

Februarie 2012
https://www.timponline.ro/titus-banc-%E2%80%9Eeu-voi-fi-luni-la-16-00-in-parculetul-de-la-spitalul-judetean-asa-vreau-sa-mi-arat-sustinerea-fata-de-smurd%E2%80%9D/
(“….. 40 de oameni au rămas în viaţă datorită unei idei simple…”)

Aprilie 2012
https://www.bzi.ro/cum-a-salvat-un-ardelean-40-de-vieti-cu-un-site-285347
(Pentru 40 de familii din toata tara, site-ul inseamna a doua sansa la viata. O astfel de familie e cea a mediatorului Razvan Citu din Bistrita. Unchiul sau trebuia sa faca o operatie si avea nevoie urgenta de sange. Site-ul l-a salvat. „Donez de mult timp sange si auzind de site mi s-a parut normal sa intru in baza lor de date”, spune Razvan Citu. Acesta este recunoscator si i-a multumit personal celui care l-a creat. „La scurt timp dupa ce am dat drumul site-ului, in localul meu din Bistrita a intrat un om care mi-a zis «multumesc». Nu intelegeam de ce. Apoi mi-a spus ca datorita site-ului a facut rost de sange pentru unchiul sau”, povesteste Banc. El mai zice ca este sunat de jurnalisti din toata tara care s-au intalnit cu oameni care sunt acum in viata datorita site-ului sau.)

iunie 2012
https://www.agentiadepresamondena.com/andreea-marin-emisiune-realitatea-sorin-dutoiu/
(Apoi, am aflat ca exista un site unde te poti inscrie si poti ajuta astfel la salvarea vietii multor oameni. Pe www.donatorionline.ro, iti poti lasa contactul, grupa de sange si poti fi contactat atunci cand exista o urgenta care necesita sangele tau. Este initiativa unor tineri, tot din Romania.)

decembrie 2012
http://arhiva.bistriteanu.ro/2018/nume-sonore-ale-bistritei-sau-inscris-pe-siteul-donatorionlinero-1356689557584.html
(“…..Subprefectul Ovidiu Frenţ, primarul Ovidiu Creţu sau managerul general al Serviciului judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud sunt doar câteva dintre persoanele înscrise pe site-ul donatorionline.ro..…”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Trimite întrebarea ta