donatorionline.ro  Noul pas!

donatorionline.ro  Noul pas!
sangue

Lipsa sangelui intr-o anumita localitate este o problema majora de cele mai multe ori. Cazurile in care este nevoie de transfuzie sanguina cresc in fiecare zi, iar stocurile de necesare de sange se epuizeaza rapid.

Ce se intampla in astfel de cazuri? 

Unitatile medicale in astfel de cazuri, solicita ajutor centrelor de transfuzii din localitatile invecinate.

In Romania serviciul de ambulanta incearca sa acopere aceste solicitari dar de cele mai multe ori ambulantele sunt ocupate cu urgentele din teren  fiind indisponibile. 

Astfel transportul sanguin este facut cu intarziere si de multe ori aceasta intarziere poate fi fatala.

Aceasta problema se regaseste pe tot teritoriul Uniunii Europene. 

Totusi exista o rezolvare. Ea a venit din sfera voluntariatului si astfel in UK  a luat fiinta acea miscare numita ”Blood Bikers”.

Motociclisti dar si soferi voluntari s-au pus la dispozitia unitatilor medicale si transporta in mod gratuit containerele speciale de transport sanguin. 

In majoritatea tarilor uniunii Europene s-a aplicat exact aceeasi solutie care functioneaza perfect si azi.

Pe parcursul timpul rezultatele acestei munci de voluntariat au devenit atat de bune incat azi ”Blood bikers” si asociatiile ce folosesc acelasi principiu sunt principalul mijloc de transport sanguin.

Asociatia Civitas Mundi prin proiectul sau donatorioline.ro a decis achizitionarea unui container de transport sanguin  modern cu care sa fie posibil transportul rapid de sange intre puncte diferite din tara. 

Acest container va fi pus la dispozitia Centrului de Transfuzii sanguine Bistrita pentru cazurile in care transporul sanguin de la o unitate medicala la alta nu poate fi facut de urgenta cu ambulanta.

In acest fel vor disparea acei timpi de asteptare care pot face diferenta intre viata si moarte. 

Tot asociatia Civitas Mundi isi propune achizitionarea de vehicule de transport (motocicleta/autoturism)  ce vor prelua containerele de transport sanguin. 

Aceste vehicule (motocicleta / autoturism) vor fi folosite exclusiv in colectarea si transportarea de sange intre unitatile  medicale, ele vor fi inscriptionate corespunzator si utilizate de voluntarii ce doresc sa se inscrie in serviciul de voluntariat al asociatiei  Civitas Mundi.

Persoanele care doresc sa devina Voluntar in Civitas Mundi trebuie sa ia legatura cu biroul asociatiei.

Pana in acest moment din donatiile membrilor si simpatizantilor asociatiei am ajuns relativ aproape de achizitionarea primului vehicul.

Avem nevoie  de sprijinul dumneavostra pentru acest pas. 

Donatia dumneavostra poate poate salva o viata, noi suntem pregatiti!

Contribuţia dumneavoastră contează!

  Contribuția dumneavoastră cotează, mâine cineva drag vouă poate avea nevoie de acest site!

Asociatia Civitas Mundi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Trimite întrebarea ta