In Romania serviciul de ambulanta incearca sa acopere solicitarile de transport de sange dar de cele mai multe ori ambulantele sunt ocupate cu urgentele din teren fiind indisponibile.

Astfel transportul sanguin este facut cu intarziere si de multe ori aceasta intarziere poate fi fatala.

Aceasta problema se regaseste pe tot teritoriul Uniunii Europene. Totusi exista o rezolvare.

Ea a venit din sfera voluntariatului si astfel in UK a luat fiinta acea miscare numita ”Blood Bikers”.

Motociclisti dar si soferi voluntari s-au pus la dispozitia unitatilor medicale si transporta in mod gratuit containerele speciale de transport sanguin.

In majoritatea tarilor uniunii Europene s-a aplicat exact aceeași soluție care functioneaza perfect si azi.

Pe parcursul timpului rezultatele acestei munci de voluntariat au devenit atât de bune incat azi ”Blood bikers” si asociatiile ce folosesc acelasi principiu sunt principalul mijloc de transport sanguin.

Vehiculele (motocicleta / autoturism) vor fi folosite exclusiv in colectarea si transportarea de sange intre unitatile medicale, ele vor fi inscriptionate corespunzator si utilizate de voluntarii ce doresc sa se inscrie in serviciul de voluntariat al asociației Civitas Mundi.

***Persoanele care doresc sa devina Sofer Voluntar vor parcurge o serie de probe practice și teoretice. Detaliile despre aceste probe vor fi trimise fiecărui voluntar in emailul indicat in formularul de înscriere.

***Voluntarii selecționați vor participa la cursuri  de: Siguranța si conducere preventiva, Curs de prim ajutor tinut de un specialist de la Serviciul de Ambulanta, Curs de conducere defensiva ținut de specialiști in acest domeniu. 

Vrei sa fii Voluntar pentru Viata?

Completeaza formularul de mai jos iar membrii asociatiei Civitas te vor contacta cat mai curand posibil pentru a iti indica pasii pe care trebuie sa ii urmezi.

Categorie de permis auto

Termeni si conditii / GDPR donatorionline.ro nu isi asuma raspunderea pentru continutul datelor completate de dumneavoastra.

Completează codul în căsuță

Contribuţia dumneavoastră contează!

  Contribuția dumneavoastră cotează, mâine cineva drag vouă poate avea nevoie de acest site!

Trimite întrebarea ta